Πέμπτη, Απριλίου 29, 2010

ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΤΟΥ ΜΑΝΙΚΙΟΥΡ

Φροντισμένα νύχια, γοητευτικά ,χωρίς ατέλειες.
Ένα καλό μανικιούρ θεωρείται καθοριστική λεπτομέρεια της θηλυκής εμφάνισης.

Έχουμε σκεφτεί όμως και τους κινδύνους που μπορεί να περικλείει μια κακή εφαρμογή περιποίησης των άκρων μας? ένα «επιθετικό» μανικιούρ θα μπορούσε να μας προκαλέσει κάποια μικροβιακή λοίμωξη, ή μυκητίαση. Επίσης ,άλλες δυσάρεστες συνέπειες που συγκαταλέγονται ,είναι κάποιες αλλεργικές αντιδράσεις. Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο η εκδήλωση μιας περιοφθαλμικης δερματίτιδας ,η οποία να έχει προκληθεί από την επαφή ενός βαμμένου νυχιού με τα μάτια μας.

Γυναίκες σε εγκυμοσύνη πρέπει να αποφεύγουν τη χρήση βερνικιών που περιέχουν ρετινολη ,αφού η ουσία αυτή έχει ενοχοποιηθεί για πρόκληση τερατογενεσεων.
Υπάρχουν όμως άλλες ομάδες πληθυσμού που θα έπρεπε να προσέχουν κατά την επιλογή των εν λόγω προϊόντων?η κύρια «ομάδα υψηλού κίνδυνου», είναι τα άτομα που υποφέρουν από την λεγόμενη «ατοπία» .Ατοπικά θεωρούνται τα άτομα που είναι επιρρεπή σε αλλεργικές εκδηλώσεις, όπως δερματίτιδες, αλλεργικό βρογχικό άσθμα, κοκ.

Το λεγόμενο «χτίσιμο» νυχιών, η εφαρμογή δηλαδή τεχνητού νυχιού πάνω στο δικό μας ,αποτελεί συνήθεια πολλών. Μπορεί να γίνει όμως από όλους μας, ειδικούς και μη;η συγκεκριμένη διαδικασία δεν είναι τόσο απλή ,όσο ίσως ακούγεται. Και συνεχίζοντας, προσθέτει ότι μπορεί να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια, μόνο από κάποιον ειδικό.

Τα περιποιημένα άκρα θεωρούνται σημείο αναφοράς μιας όμορφης παρουσίας. Ας είμαστε λοιπόν προσεκτικές κατά την επιλογή και τη χρήση των προϊόντων που χρησιμοποιούμε, για να αποφύγουμε μικρές, δυσάρεστες εκπλήξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: