Τετάρτη, Απριλίου 28, 2010

ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ & ΕΜΦΑΝΙΣΗ - ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΕΟΤΕΡΕΣ ΤΑΣΕΙΣ?

Μια νέα τάση μοιάζει να διαμορφώνεται στη μάχη εναντίον της γήρανσης τη εικόνας μας. Οι μη επεμβατικές τεχνικές, έχουν – σε πολλές περιπτώσεις – αντικαταστήσει το λίφτινγκ. Από τα 11 εκατομμύρια των Αμερικανών που επισκέφθηκαν πέρυσι τον ειδικό, μόνο τα 2 οδηγήθηκαν στο χειρουργείο.
Νέες μέθοδοι – όπως η μικροαπόξεση με κρυστάλλους – παρουσιάζουν τα δικά τους πλεονεκτήματα. Τι είναι - με λίγα λόγια - η συγκεκριμένη τεχνική?
«πετάμε στο δέρμα μια μορφή άμμου, η οποία αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα. Το πλεονέκτημα σε σχέση με άλλες παρόμοιες μεθόδους, είναι ότι δεν απαιτείται αποφυγή του ήλιου για εξαιρετικά μεγάλο χρονικό διάστημα
Ένα άλλο υλικό, το πολυγαλακτικό οξύ, είναι μια εναίσιμη ουσία που αποκαθιστά τον χαμένο όγκο κάτω από τους ιστούς, και έχει διπλάσιο χρόνο ζωής απ΄ότι το υαλουρονικό. Η συγκεκριμένη ουσία έχει την τάση να προσροφά νερό – εκεί άλλωστε βασίζεται η δράση του, - και έχει εφαρμογή στο πρόσωπο, αλλά και σε σημεία όπως τα χέρια.
Η μεταφορά λίπους στο πρόσωπο, ώστε να γεμίσει τις ρυτίδες, επανέρχεται μετά από 25 χρόνια, με βελτιωμένη τεχνική.
Παρατηρήθηκε ότι η διάμετρος της κάνουλας η οποία χρησιμοποιείται για τη συλλογή του λίπους, καθορίζει τον «χρόνο ζωής» των αποτελεσμάτων της μεθόδου. Έτσι, ο νέος τρόπος φαίνεται ότι οδηγεί σε καλύτερα αποτελέσματα.
Πέρα από τα «όπλα» που αναφέραμε, νέα καλλυντικά σκευάσματα, διαθέτουν ευρύτερο φάσμα δράσης, κυρίως κατά της φωτογήρανσης.
Τέλος, αναφορικά με την ανανέωση του ώριμου στήθους, ανθεκτικότερες σιλικόνες νέας γενιάς, ήδη χρησιμοποιούνται με ευρύτητα και στη χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: