Πέμπτη, Απριλίου 29, 2010

Η σωστή διατήρηση των καλλυντικών

Αφήσαμε το νεσεσέρ μας στο αυτοκίνητο.
Ή, απλά, το είχαμε δίπλα μας τις ώρες που κάναμε ηλιοθεραπεία και το «κακό» έγινε.
Λιωμένο κραγιόν, υδαρής κρεμά ματιών, και μια δυσοσμία στην ενυδατική μας κρέμα.

Τα καλλυντικά μας σίγουρα δεν είναι άτρωτα απέναντι στον χρόνο και τις υψηλές θερμοκρασίες.
Και το ενδεχόμενο αλλοίωσης τους, κυρίως αυτή την εποχή, γίνεται επιτακτικά επίκαιρο.

Ένα αλλοιωμένο προϊόν ,ενέχει κινδύνους για το δέρμα μας?
τα βιοδραστικα μόρια που περιέχονται στις εν λόγω ουσίες, ενδέχεται να προκαλέσουν ,κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες, μικρές ή μεγαλύτερες βλάβες στο δέρμα, -όπως φλεγμονές και ερεθισμούς. Γι’ αυτό ,πρέπει να είμαστε όσο το δυνατό πιο σχολαστικοί απέναντι στον έλεγχο της διατήρησης των προϊόντων ομορφιάς που χρησιμοποιούμε.

Η φαρμακευτική επιστήμη , προσανατολισμένη στη νέα τεχνολογία των λιποσωματων, επιδιώκει καλλυντικά περισσότερο ασφαλή και αποτελεσματικά.
Υπάρχουν όμως και πιο συγκεκριμένοι τρόποι για να διαπιστώσουμε τα επίπεδα ποιοτικής σταθερότητας ενός προϊόντος, από τη στιγμή ακόμη της αγοράς του.Πρώτα απ’ όλα, δεν πρέπει να υπάρχει διαχωρισμός φάσεων των συστατικών της εν λόγω ουσίας ,που προβλέπεται να χρησιμοποιήσουμε. (Κοινώς, να μην έχει «βγει το λάδι της» στην επιφάνεια.)Κάτι που παρατηρείται συχνά για παράδειγμα στα γαλακτώματα. Να μην υπάρχει «θαμπή» όψη στα τζελ ,αλλά διαυγής- όπως όταν τα αγοράσαμε. Και βέβαια, να μην αναδύουν δυσοσμία. Σε όποια αμφιβολία ή προβληματισμό μας πάντως, η συμβουλή του φαρμακοποιού μας θα μας διαφωτίσει, και θα μας προστατεύσει.

Εξαιρετικά ευάλωτα στον χρόνο, και τις θερμοκρασίες ,θεωρούνται τα προϊόντα που περιέχουν βιταμίνη Α και οξέα φρούτων.
Κρέμες ματιών, αντηλιακά, και είδη make up όπως η μάσκαρα , πρέπει να αντικαθίστανται συχνά.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΦΥΛΑΞΗΣ :

Πρώτα απ’ όλα, δεν πρέπει να εκθέτουμε τα καλλυντικά μας κάτω από τον ήλιο. Επιπρόσθετα, επιβάλλεται να τα διατηρούμε σε ένα μέρος ήπιων συνθηκών υγρασίας και θερμοκρασίας
(15-25 βαθμών Κελσίου), μακριά από το έντονο φως. Αν πρέπει να τα μεταφέρουμε μαζί μας κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού, θα ήταν έξυπνο να χρησιμοποιήσουμε μια ισοθερμική τσάντα, που θα τα προστατεύσει. Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε να ανακινούμε το υγρό make up πριν τη χρήση του.
Ένα καλό μέτρο διατήρησης που από τον Σεπτέμβρη θα αφορά στο σύνολο των καλλυντικών - σύμφωνα με την 7η σχετική τροποποίηση της νομοθεσίας για τα καλλυντικά από την Ε.Ε. - είναι η υποχρεωτική αναγραφή ημερομηνίας λήξης πάνω σε κάθε συσκευασία. Η συγκεκριμένη τροποποίηση έχει ήδη υιοθετηθεί από πολλές εταιρίες.

Δεν είναι δύσκολο να διατηρήσουμε τα καλλυντικά μας σε καλή κατάσταση, αρκεί να τα παρατηρούμε και να συμβουλευόμαστε τον φαρμακοποιό μας. Και αυτά θα μας το ανταποδώσουν, υπηρετώντας την ομορφιά μας πιστά, και αυτό το καλοκαίρι

Δεν υπάρχουν σχόλια: