Σάββατο, Ιουνίου 24, 2006

ΓΕΝΙΚΑ

ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ‘400’
Μικρότερο κίνδυνο πνευματικής εξασθένησης έχουν όσοι πίνουν τακτικά πράσινο τσάι.
Σύμφωνα με Ιάπωνες ερευνητές, οι οποίοι έθεσαν υπό ιατρική παρακολούθηση χίλιους ηλικιωμένους άνω των 70 ετών, όσοι έπιναν δύο ή περισσότερα φλιτζάνια την ημέρα είχαν τις μισές πιθανότητες πνευματικής εξασθένησης συγκριτικά με εκείνους που έπιναν τρία ή λιγότερα φλιτζάνια τσάι την εβδομάδα.
Πιο δυνατοί απέναντι στον κίνδυνο της άνοιας είναι ακόμα και όσοι πίνουν απλώς ένα φλιτζάνι την ημέρα. Το πράσινο τσάι περιέχει πολλές αντιοξειδωτικές ουσίες, συμπεριλαμβανομένων και των φλαβονοειδών, που προστατεύουν τον εγκέφαλο από τις βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

ΜΕ ΜΕΤΡΟ ΟΙ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ
Προσοχή στην κατανάλωση πατάτας συνιστούν Αμερικανοί επιστήμονες μιας και όπως έδειξε πρόσφατη μελέτη, όσοι τρώνε συχνά πατάτες έχουν αυξημένο
κίνδυνο να εκδηλώσουν διαβήτη τύπου ΙΙ.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας του Χάρβαρντ , οι γυναίκες που έτρωγαν πολλές πατάτες είχαν κατά 14% περισσότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν διαβήτη τα επόμενα 20 χρόνια. Για τις γυναίκες μάλιστα που προτιμούσαν τις πατάτες, τηγανητές, ο κίνδυνος αυξήθηκε στο 21%.
Οι πατάτες κατέχουν σημαντική θέση στο παγκόσμιο διαιτολόγιο...Έχουν ωστόσο υψηλό γλυκαιμικό δείκτη. Μπορούν δηλαδή να προκαλέσουν απότομη αύξηση του σακχάρου στο αίμα. Καθώς τα χρόνια περνούν αυτά τα ...σκαμπανεβάσματα δημιουργούν πρόβλημα, καταστρέφουν τα κύτταρα του παγκρέατος τα οποία παράγουν την ινσουλίνη, απαραίτητη για το μεταβολισμό του σακχάρου.

ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ «ΕΚΣΤΑΣΥ»
Τα παιδιά που είναι αγχώδη ή καταθλιπτικά, ίσως είναι πιο επιρρεπή στη χρήση χαπιών έκσταση στην ενήλικη ζωή τους, σύμφωνα με ολλανδική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο British Medical Journal.
14 χρόνια διήρκεσε η έρευνα του Ιατρικού Κέντρο Εράσμους της Ολλανδίας. Οι επιστήμονες παρακολούθησαν 1580 άτομα, από την παιδική τους ηλικία μέχρι μετά την ενηλικίωση τους. Η επεξεργασία των δεδομένων αποκάλυψε ότι τα άτομα που αντιμετώπιζαν πρόβλημα άγχους ή κατάθλιψης στην παιδική ηλικία είχαν περισσότερες πιθανότητες να οδηγηθούν στη χρήση έκστασυ.
Αυτό μπορεί να συμβαίνει επειδή το συγκεκριμένο ναρκωτικό δημιουργεί συναισθήματα χαλάρωσης και ευφορίας , έτσι οι χρήστες τα προτιμούν για να νοιώθουν καλά με τον εαυτό τους. Όμως , η μακροχρόνια χρήση έκστασυ προκαλεί κατάθλιψη, οπότε όσοι προσπαθούν να νοιώσουν καλύτερα , καταλήγουν στο μέλλον να αισθάνονται χειρότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: